PROFIEL VAN HET BEROEP
De duale opleiding restaurant keuken bestaat uit 2 contexten. Enerzijds de zaal en anderzijds de keuken. Je moet beide contexten vervullen om het traject tot een goed einde te brengen.
In de zaal ontvang je de gasten, stel je dranken en gerechten voor, neem je bestellingen op en geef je instructies aan het bar- en zaalpersoneel. Je leert om dranken en gerechten te serveren en ze eventueel aan de tafel af te werken. Je zorgt ervoor dat de klant een optimale ervaring heeft.
In de keuken sta je in voor het bestellen en het ontvangen van de voedingsmiddelen. Je doet de noodzakelijke voorbereidingen, bereid koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en volgt een technische fiche. Je werkt de gerechten af en controleert op een kwaliteitsvolle manier voordat deze aan de gasten gepresenteerd worden.
INHOUD
De opleiding kelner bestaan uit 1 groot standaardtraject waarbij de 2 contexten aan bod komen.
VERVOLGTRAJECT
Na het behalen van het standaardtraject kan je nog kiezen voor duaal kok;
TEWERKSTELLING
Je wordt tewerkgesteld in de horeca. Je werkt zelfstandig en neemt de verantwoordelijke taken voor je rekening. Samen met je werkgever bekijken we de verschillende competenties die aan bod moeten komen om zo een evenwichtig geheel te creëren op de werkvloer.